De alles-in-één testmethode
“Met de alles-in-één test kunnen we nieuwe en bestaande ziektes vaststellen en de verspreiding en de vreselijke gevolgen voorkomen.”, aldus Mustapha Gidado, directeur van het Tuberculosefonds.
Vooral in ontwikkelingslanden ontbreekt het vaak aan mogelijkheden om mensen snel te testen. Door mensen eerder en nauwkeuriger te testen, kunnen we voorkomen dat ziekten als COVID-19 en tuberculose zich wijd verspreiden.
Wij willen dat alle mensen, overal ter wereld, toegang krijgen tot zo’n test. Dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij ons de komende jaren inzetten om deze test te introduceren.
Lees meer over de alles-in-één test.
Onnodig lang ziek door verkeerde diagnose
Abdurahim uit Kirgizië was twee jaar oud, toen hij ineens stopte met lopen en alleen nog maar kon liggen. Zijn bezorgde ouders kregen te horen dat hij waarschijnlijk reuma had. Zijn gezondheid werd alsmaar slechter en er verscheen een pijnlijke bult op zijn lichaam.
Pas toen een biopt van de bult werd geanalyseerd, bleek dat Abdurahim een zeldzame, multiresistente vorm van tuberculose had.
Wat doet KNCV Tuberculosefonds?
Wetenschappers en specialisten van KNCV Tuberculosefonds zetten zich al jaren onvermoeibaar in om tuberculose te bestrijden. Dat het kan, hebben we in Nederland bewezen. Hier is TBC inmiddels goed te behandelen en komt het nauwelijks meer voor.
Wereldwijd is het nog een groot probleem, vooral in ontwikkelingslanden waar goede gezondheidszorg niet voorhanden is. Ons doel is dat patiënten over heel de wereld toegang krijgen tot de beste testmethoden en behandeltechnieken, zo kunnen we verspreiding van infectieziekten voorkomen.
Hans Kazàn campagne-ambassadeur
Hans Kazàn zet zich als campagne-ambassadeur in voor KNCV Tuberculosefonds. De bekende goochelaar weet als geen ander hoe afschuwelijk het is om in onzekerheid te zitten over een diagnose. Zijn dochter Lara raakte vorig jaar ineens vier keer per dag, 45 minuten lang verlamd. “Neem maar een rustgevend pilletje en ga naar huis”, zei de dokter. Ze bleek uiteindelijk een zeldzame spierziekte te hebben.
“Het Tuberculosefonds zet zich wereldwijd in om mensen een goede en snelle diagnose te geven, gevolgd door de juiste behandeling. Dit redt levens en helpt om de verspreiding van infectieziektes te stoppen. Dat is ontzettend belangrijk”, aldus Hans Kazàn.
Ik steun met een eenmalige bijdrage
Ja, ik doneer voor betere testmethoden
Wij zetten ons wereldwijd in voor een snelle en goede diagnose. Om dit voor elkaar te krijgen én mensen de juiste behandeling te bieden, is uw hulp nodig. Doet u mee?
Heeft u een vraag?
Stuur een e-mail naar info@stoptbc.nl of bel 070 – 416 7220 (werkdagen van 9:00 tot 14:00)
We staan u graag te woord!
Wilt u vaker doneren, dan kan dit via een ander formulier.